O nás

Baby Club Juklík je dětské centrum, které je od roku 1988 průkopníkem v metodice kojeneckého plavání a konzultantem při tvorbě jeho hygienických norem. Dnes provozuje několik bazénů a kromě plavání pro nejmenší nabízí kvalitní plaveckou školu pro starší děti, plavání pro těhotné, aqua-aerobic a zábavné i vzdělávací aktivity pro rodiny.

juklikovsky tym

Kde nás najdete:

Juklík Praha 13
Adresa: U Jezera 2031/34, 155 00 Praha 13
telefon: 251 610 441
e-mail: babyclub@juklik.cz
Virtuální prohlídka
Jak do Jukliku na Praze 13


Juklík Praha 10

Adresa: Gymnázium Přípotoční 1337, vchod z ulice Sportovní, 100 00 Praha 10
telefon: 271 726 567
e-mail: pripotocni@juklik.cz
Virtuální prohlídka
Jak do Jukliku na Praze 10

Milujeme vodu. Naučíme to i vás a vaše děti. Podívejte se na tým Juklíku:

ivana_baresova
Ivana Barešová

Ivana Barešová, garant metodiky plavání

V Juklíku plavu od roku 2002. S plaváním jsem začala v pěti letech v Axe, ale neměla jsem z této aktivity žádnou radost. A tak jsem brzy skončila. Pozitivní vztah k vodě jsem získala mnohem později a víceméně povinně. Při studiu na FTVS UK se ani jinak nedalo. Vody jsem si začala hodně užívat se svými 2 dětmi, které plavou rády a dobře. Především ve volné přírodě. Pokud se najde trochu času, tak ráda cestuji, čtu knihy, jezdím na kole, chodím po horách, tancuji a užívám si svojí rodiny. Všichni máme rádi sport a vodu. Jen jeden člen naší rodiny vodu rád nemá. A to je naše fenka Ája.

 

 

 

ondrej_capek
Ondřej Čapek

Ondřej Čapek, finanční ředitel

Já jsem 50% mužského osazení Juklíku. Mým úkolem je všechno tak nějak pospojovat, aby to vše běželo, jak dobře namazaný motor. Vystudoval jsem od Konzervatoře až po FTVS UK kde co. Také těch prací jsem vyzkoušel hodně. Od roku 2000 jsem ale v Juklíku a spokojený. Byť to někdy drhne, ale to asi v každé práci, na které nám hodně záleží. Doma se hemží několik vlastních, stále vybuchujících pytlíků plné energie. I když to tam koordinuje jedna úžasná manželka, je toho na jednoho stárnoucího chlapiska docela dost:-) Takže když to jde, relaxuji na kole nebo v zimě na běžkách.

 

 

 

lucie_cepelova
Lucie Čepelová

Lucie Čepelová, barmanka

Jsem zástupkyní té nesportovní části Juklíku. Vídáte mě na recepci nebo za pultem baru. Abych nezlenivěla, o to se postarají mé tři děti. Jezdíme na kole, lyžích nebo podnikáme pěší turistiku. V Julíku pracuji od roku 2008. Rozhodně patřím mezi tu šťastnější část populace, protože si mohu každý den říci: „Jdu ráda do práce“.

 

 

 

 

 

marketa_gaidosova
Markéta Gaidošová

Markéta Gaidošová, instruktorka

Základem pro práci v mateřské soukromé i státní škole bylo pro mne studium střední školy se zaměřením na pedagogiku a vychovatelství. Pak mě ale oslovila možnost pracovat v Juklíku, kde se už s vašimi dětmi spokojeně cachtám od roku 2002. Pokud najdu čas mezi Juklíkem a řáděním se svými 2 dcerami, tak si ráda zajdu do divadla nebo na kencerty svých oblíbených skupin. Občas si jen tak pro radost skočím padákem nebo z mostu.

 

 

 

 

lenka_havirova
Lenka Havířová

Lenka Havířová, provozní, Juklík Praha 10

Přidala jsem se k Juklíku v roce 2016. Od prvního dne jsem z práce v něm nadšená. Mám na starost pobočku Juklíku na Praze 10. Se svými kolegy se snažím, aby se všichni cítili dobře a rádi se k nám vraceli. Baví mě komunikovat s rodiči pří zápisu do kurzů, dělá mi radost obsluhovat za barem, uvařit kávu, mít připraveno něco dobrého na posilněnou pro děti po plavání, zútulňovat zázemí. Je prima, když se práce stane zároveň koníčkem. Ve volném čase mám ráda malování, zahradničení a úplně nejvíc si užívám chvíle s rodinou na kole.

 

 

blanka_hurkova
Blanka Hůrková

Blanka Hůrková, provozní, Juklík Praha 5

Většina z nás se stará o vás a vaše děti v bazéně, v tělocvičně, na baru, na recepci. Snažíme se dělat maximum, abyste se u nás cítili pěkně a bylo vám u nás fajn. Já se, na oplátku, starám o náš personál a celkové zázemí. Juklík jsem poprvé navštívila jako maminka v roce 1996 se svou dvouměsíční dcerou. Členkou týmu jsem se stala v roce 2004. Má dcera se kouká na svět z koňského hřbetu. Já se radši držím při zemi, ale stále v pohybu. Jezdím na horském kole, na lyžích, běžkách i bruslích. Ráda cestuji, vařím, peču, ale čas si najdu i na lenošení.

 

 

radek_jonas
Radek Jonáš

Radek Jonáš, ten, kdo umí zajistit tak perfektní vodu v Juklíku

Vyvážit dámskou převahu v tomto týmu je nemožné! Ale konstatování faktu, že tvořím 50% mužského zastoupení v Juklíku, fakt zní! Vystudoval jsem střední průmyslovou školu a následně jsem se s řadou mých současných spolupracovníků potkal na FTVS UK. Krásná studentská léta bohužel rychle utekla, ale rozšíření obzorů o studium různých sportů a geografie rozhodně nebylo k zahození. Po škole a civilní službě u pražských hasičů jsem delší dobu pracoval v různých pozicích pro mezinárodní cukrovinkovou firmu. Jednoho dne jsem vše ukončil a musím řící, že jsem si našel práci, do které i po více jak 10ti letech chodím stále rád. Snad je to návrat do studentských let, možná i příležitost využít svých praktických a teoretických znalostí. Ve všech provozovnách Juklíku se starám o technické zázemí a především o kvalitu vody.

 

helena_junkova
Helena Junková

Helena Junková, zápisvoé oddělení, recepční

Ráda luštím křížovky a sudoku. U moře o co míň plavu, o to víc lenoším pod slunečníkem se sklenicí mochita a knížkou v ruce. Nebo debatím s dospívající dcerou o tom, zda můžou mít maminky na něco moderního nějaký názor. Vůbec nejsem sportovní typ a přesto ráda pracuji ve sportovním klubu. Neučím vaše děti plavat, ale přesto dělám vše pro to, abychom pro vás našli tu správnou věkovou skupinku, skloubili lekce s kroužky dalších sourozenců, vyhnuli se dopravnímu kolapsu, nezapomněli na to, že dítě musí někdy jíst … zkrátka a dobře – tužka, papír a plánování kdo, kdy a kam, mě baví. Pokud chcete vaše děti do Juklíku přihlásit, udělat změnu v dané aktivitě, nebo chcete chodit na aqua-aerobic nebo prostě potřebujete jenom nějaké informace – jsem zde pro vás! Vždy s úsměvem a se snahou nakombinovat i relativně nemožné.

kristyna_kohoutova
Kristýna Kohoutová

Kristýna Kohoutová, instruktorka

A jaká je tvá motivace?
Nemám žádnou motivaci, prostě mě to baví!
A to platí u všech činností, které ve svém životě dělám…
…baví mě studovat tu nejzábavnější školu, a to FTVS UK, jezdit na všelijaké dobrodružné kurzy, být v triatlonovém klubu a plavat a plavat a plavat až do padnutí, taky chodit na střelnici a koncentrovat se
…baví mě vést individuální hodiny pro kohokoli, pro každého je totiž výzva něco jiného – na jaře zvládnout ironmana, správné dýchání či techniku kraulu, naučit se motýlek, nebo se prostě jen přestat bát vody
…baví mě trávit čas společně s dětmi v bazénu, učit je s radostí plavat, hrát si s nimi, dovádět nad vodou i pod vodou
…baví mě vést lekce aqua-aerobiku jak pro „holky dospělačky“, seniory, tak i budoucí maminky
…baví mě toho hodně: hrát na klavír, zpívat, malovat, jezdit na koni, vyrábět a tvořit, pracovat s grafickými programy, fotografovat, běhat, jezdit na kole a na lyžích, hrát si a cvičit se psy, vařit
Ale ze všeho nejvíc mě naplňuje, že tohle všechno můžu dělat a dělám!
Moc děkuji Juklíku, že mám tu možnost dělat to, co mě baví. V tak přátelské atmosféře!

 

pavla_kubickova
Pavla Kubíčková

Pavla Kubíčková, instruktorka

V Juklíku plavu od roku 2016. K plavání mě nepřivedlo vlastní dítě, ale touha dělat to, co mě opravdu baví. Práce s dětmi. Od roku 2010 jsem absolventkou akreditovaného rekvalifikačního kurzu Cvičitel plavání, plavčík a zdravotník zotavovacích akcí. Kojeneckému plavání se věnuji od roku 2014, kdy jsem absolvovala rekvalifikační kurz Instruktor plavání kojenců, batolat a dětí předškolního věku. Mazi další mé aktivity patří vaničkování a hlídání dětí v rodinách.

 

 

 

 

hanka_ludvikova
Hanka Ludvíková

Hanka Ludvíková, instruktorka

Tak jsem hledala a hledala a hledala. Až jsem našla. Po úspěšném dokončení studia na ATVS Palestra – obor sportovní manažer – vychovatel a úspěšném ukončení rekvalifikačního kurzu Instruktor kojeneckého plavání, jsem našla Juklík. Díky tomu, že obě moje děti aktivně sportují, tak se můj osobní i profesní život točí kolem dětí a sportu. A jsem za to ráda!

 

 

 

 

 

iva_matejkova
Iva Matějková

Ivana Matějková, recepční

Mými pracovními prostředky nejsou ani voda ani plavecké pomůcky, ale telefon, tužka a PC. Jsem to já, kdo vás v Juklíku přivítá a nasměruje vaše první kroky správným směrem. Jsem vaše recepční a jsem tady pro vás každý den. A když zrovna nejsem v Juklíku, užívám si se svou velkou rodinou.

 

 

 

 

 

pavla_prokleskova
Pavla Proklešková

Pavla Proklešková, instruktorka

Juklíčata mě znají jako tetu Páju 🙂 Mám ráda jednak vodní, ale také dětský živel a tak jsem se rozhodla obojí spojit. A to je hlavní důvod, proč mě cesty zavedly do Juklíku. Moje prvotní středoškolská odbornost je však počítačový programátor a dva roky jsem pracovala v tomto oboru. Po mateřské dovolené, kterou jsem si užívala se svými třemi úžasnými synky, se můj profesní zájem zaměřil na oblast zdravotnictví a vedení pohybových volnočasových aktivit pro děti. Z pozice nižšího zdravotního pracovníka a maséra pro zdravotnická zařízení, cvičitele zdravotní tělesné výchovy pro dospělé, cvičitele tělovýchovné všestrannosti pro předškolní děti, instruktora plavání specializovaného i na nejmenší kojence, se těmito činnostmi zabývám od roku 1998.
A moje životní krédo? Dobrými pohybovými návyky a správným zacházením se svým tělem se velmi účinně předchází zdravotním obtížím. Jako bonus, kterého se mi v tomto povolání dostává je práce s dětmi, která je vždy prostoupena pozitivními emocemi. A báječné je, že jejich účinek funguje oboustranně.

 

helena_pradova
Helena Přádová

Helena Přádová, provozní baru

Do týmu Juklíku jsem se zapojila v roce 2010. Mám na starosti chuťové pohárky dětí a jejich rodičů na baru na Lukách. Mým úkolem je nejen všechno správně nakoupit, naskladnit, ale také mi opravdu hodně záleží na tom, aby se u nás cítili naši zákazníci dobře. A hlavně jejich děti, protože pro ně tu Juklík je. A když máte pocit, že už máte všeho dost, dejte si u nás kávu a něco sladkého. Ono to přejde a váha se z toho nezblázní 🙂 Se svým synem také chodíme do Juklíku plavat a hrozě moc si to užíváme.

 

 

 

marcela_stepankova
Marcela Štěpánková

Marcela Štěpánková, instruktorka

Po úspěšném splnění zkoušek na FTVS UK – učitel plavání C a dokončení kurzu instruktora kojeneckého plavání jsem v roce 2006 doplavala až do Juklíků. Po studiu oboru vychovatelství na Pedagogické fakultě Uk jsem našla obor, který mě plně uspokojuje a kde jsem uvedla do praxe mé sportovní a pedagogické zkušenosti.
Se svým synem ráda sportuji – plavání, in line brusle, kolo, lyže. A když se najde trochu volna, ráda s čokoládou odpočívám u knížek a kvalitních filmů.

 

 

 

stepanka_strougalova
Štěpánka Štrougalová

Štěpánka Šrougalová, majitelka Juklíku

V Juklíku jsem od samého počátku, tedy od roku 1988. Plavala jsem sice chvíli závodně a prostředí bazénů mám ráda. ALE. Pláž a moře v Karibiku jsou stejně nejvíc. Žádná zima, hrabla na sníh a zimníky, v šatníku žádné ponožky! Jen tričko a šortky. Ale to je jen taková vzpomínka a sen. Plním si ho tím, že vlastně nechodím do práce, ale k vodě 🙂
Vystudovala jsem, jako mnoho mých spolupracovníků, FTVS UK. V Juklíku tak nějak padá na moji hlavu všechno. Ale mohu se opřít o tým, kterému 100% věřím. Všichni děláme svoji práci s nasazením a snad nám to jde docela dobře. Doma na mě čeká lehce vícečetná rodina, ale tak jsem si to přála. Vždy jsem chtěla, aby nás bylo doma 7. Ale to už se mi asi nesplní. Ve volném čase mě můžete potkat na kole, na skialpech nebo někde na ferratě.

 

gabina_tyslerova
Gábina Tyšlerová

Gábina Tyšlerová, instruktorka aqua-aerobicu

V Juklíku předcvičuji aqua-aerobic od úplného začátku, tj. od roku 2000 🙂 Každé pondělí večer se snažím rozpohybovat a pobavit partu holek. A co mi udělalo největší radost? Že mnohé z nich přitáhly ke cvičení i svoje maminky.
Já sama mám ráda vodu v každém skupenství. Takže plavání, lodě, lyže a brusle mě provázejí celý rok.

 

 

 

 

Eva Vaněčková

Eva Vaněčková, instruktorka

Sport mě provází od mládí. Lásku k pohybu jsem získala především díky lehkoatletické průpravě, ale nakonec jsem naprosto pevně a věrně „zakotvila u vody“. Profesně se plavání věnuji od roku 1993 . Začínala jsem v plavecké škole Pulec, kde jsem působila nejdříve jako instruktorka plavání, po úspěšném zakončení Trenérské školy FTVS UK – Učitel plavání A – jako metodik. Po založení sportovního klubu při stejné plavecké škole také jako trenérka III.třídy rychlostního potápění a plavání s ploutvemi.
V Juklíku plavu s dětmi od kojeneckého věku až do staršího školního věku. Plavání v Baby clubu jsem si jako profesi zvolila právě proto, že mohu již od nejútlejšího věku dětí ovlivňovat jejich plavecké zážitky a plavecké dovednosti. Pohyb a sportovní vyžití patří k mému životnímu stylu. Celá moje rodina je tedy tímto směrem také zaměřena a ponejvíce byste nás potkali na kole, na lyžích, na bruslích, u vody, na výletech nebo na vyjíždce na motorce.

 

alena_vognarova
Alena Vognarová

Alena Vognarová, instruktorka

Plavání s dětmi se věnuji již od roku 2008. Baví mě pracovat s dětmi, rozvíjet jejich dovednosti a těší mě sledovat jejich viditelné pokroky. Vždy přistupuji k plaváčkům individuálně, aby celá výuka probíhala radostně pro všechny zúčastněné. Má práce mě baví a naplňuje.

 

 

 

 

 

lesya_zalkinska_200
Lesya Zalkinska

Lesya Zalkinska, díky které je všude v Juklíku čisto a útulno

V Juklíku jsem ráda už od roku 2009. I když je všude voda, najde se spoustu míst, kde se dá leštit, porovnat, vyluxovat. Pro ty malé trpaslíky v Juklíku je radost zajišťovat pořádek a čisto.

 

 

 

 

 

adela_moravcova_ruckova
Adéla Moravcová Růčková

Adéla Moravcová Rúčková, ilustrátorka

Jako ilustrátorka žiji svůj sen. Každý den s radostí tvořím nové obrázky, práci si užívám a věřím, že na výsledcích je to znát. Těší mě důvěra každého, kdo si přeje ilustraci ode mne, a cítím naplnění, když tuto důvěru nezklamu. Dlouhodobá profesionální, ale v každém případě milá spolupráce s Juklíkem, mi přináší obrovskou radost. Potěší mě vaše návštěva na mých stránkách www.ilustratorka.cz

 

 

 

 

zuzana_rybarova
Zuzana Rybářová

Zuzana Rybářová, novinářka a PR managerka

Plavání malých dětí je krásný obor. A byla by škoda, aby to široká veřejnost nevěděla. Pomáhám Juklíku s publikací v médiích. Spolu s majitelkou Juklíku, Štěpánkou Štrougalovou, připravuji články o vodě, o metodice plavání. Ale také texty plné praktických rad o výchově dětí a hlavně o tom, že být rodičem neznamená, že končí zábava (ať už pro děti nebo dospělé). Jsem také šéfredaktorkou portálu o cestování s dětmi www.malydobrodruh.cz. Doma mám dvě malé dobrodružky a jednoho velkého dobrodruha, se kterým vedu kreativní agenturu Amaze.Media.